DTKS laat weer van zich horen!

DTKS laat weer van zich horen!

Nadat door de regering eindelijk ‘groen licht’ werd gegeven om weer te mogen repeteren zijn de muzikanten van Muziekvereniging DTKS uit Losser weer met veel plezier aan het repeteren geslagen.

En er werd niet alleen gerepeteerd want inmiddels heeft het A- orkest alweer een tweetal optredens verzorgd. 

Op zondag 12 september werd er bij de Muziekkoepel in het Kurpark van Bad Bentheim een mooi twee uur durend concert gegeven dat door de vele aanwezige toeschouwers zeer werd gewaardeerd. Onder leiding van de nieuwe dirigent Gert van Huizen en slagwerkinstructeur Eric Blom lieten de muzikanten horen wat ze in een kleine 6 weken al weer geleerd hadden.

Dit concert was het 1e optreden waarbij de nieuwe schoenen van alle leden voor het eerst aan het publiek konden worden getoond. Door de bijdrage van het Ketelhuisfonds uit Losser konden deze bij Peter Holtkamp modeschoenen aangeschaft worden.

Daarna werd er op maandagavond 20 september een wijkoptreden verzorgd in een deel van de wijk De Saller (Melenhorst, Buckhorst, Hogenhof, Dingshof etc). Jammer dat het die avond redelijk vroeg donker was maar de aanwezigen genoten wel van ons langs marcherende korps.

Ook de jeugdleden van het  C- (aspiranten) en B- (jeugd)orkest begonnen na de zomervakantie weer met hun repetities in ’t Bloashoes op de vrijdagavond van 17:45 – 20:00 uur.
Zij verzorgden afgelopen zaterdag 25 september een muzikaal optreden bij Café ’t Wiefke tijdens de Boerenmarkt in Losser. Mede door het geweldige weer genoten veel mensen van hun optreden o.l.v. Eric Blom.  Regelmatig kregen ze leuke reacties.

Voor 20 november a.s. staat het volgende concert op de planning. Dit keer binnen en wel in ’t Tukkershoes. Verdere details worden binnenkort bekend gemaakt.

Heb je altijd al muziek willen maken?

Voor zowel jeugd als senioren, beginners alsmede meer ervaren spelers, hebben we ruimte. Vooral degenen die al muziekervaring hebben, maar daar momenteel niet zoveel mee doen, willen we uitdagen om eens mee te komen spelen en om mogelijk daarna aan te sluiten bij onze zeer gezellige club. Het niet in bezit hebben van een eigen instrument is geen enkel probleem. DTKS heeft nog een aantal instrumenten op de plank liggen. Zowel beginners als muzikanten met meer ervaring worden opgeleid c.q. begeleid door vakkundige instructeurs en leden. Kijk voor meer informatie op www.dtks.nl of meld je aan via dtks@kpnmail.nl . Eerst een keer komen kijken? Geen enkel probleem! Op afspraak zijn repetities altijd te bezoeken.

Voor jeugdrepetities kun je terecht in ons Bloashoes dat gevestigd aan de Bookholtlaan 9 in Losser. Voor de repetities van het A-orkest moet je in ’t Tukkershoes aan de Bookholtlaan 21 zijn. Daar repeteren we op de maandagavond van 19:30 – 21:30 uur. Een instrument proberen kan natuurlijk altijd.